Skip to main content

Terug naar lokaal account Windows 10

By 15 september 2017januari 29th, 2024Computer algemeen, Windows

Met deze tutorial ga je eenvoudig en snel terug naar een lokaal account in Windows 10. Sinds Windows 8 probeert Microsoft mensen de cloud in te krijgen. Voornamelijk hun cloud. In Windows 10 wordt je account standaard ingesteld op een @outlook.com account als die tijdens het installatieproces wordt ingevuld of op een later moment wanneer je iets uit de Windows Store wilt gaan downloaden. Hoewel dit zeker wel extra functionaliteit geeft, zitten er zeker ook consequenties aan vast. Als groot voordeel kun je bijvoorbeeld je documenten bewaren in de cloud. Log je dan in op iemand anders zijn pc of laptop, dan zijn je documenten weer benaderbaar. Dit geldt ook voor de settings en je desktop. Maar de vraag is, wil je dat wel?

Terug naar lokaal account – Stap voor stap

Je kunt in slechts 5 stappen teruggaan naar een lokaal account. Het is goed om te vermelden dat je geen informatie kwijtraakt. Alleen de inlognaam wordt hersteld.

1) Ga naar Start > Settings

2) Selecteer Accounts

3) Onder je naam maar boven je foto zie je de tekst om terug te schakelen. Klik  daarop (Sign in with a local account instead)

4) In het nieuwe scherm vul je ter verificatie je huidige wachtwoord in.

5) Op de laatste pagina stel je nieuwe gegevens in. Vul in wat je account naam wordt. Je mag natuurlijk hetzelfde wachtwoord gebruiken. Vergeet deze informatie niet ergens op te slaan op een veilige plek.

Nu wordt je uitgelogd en mag je opnieuw inloggen met de juiste gegevens. Gefeliciteerd, het is gelukt!
Anders help ik je graag.

 

 

Patrick Buijs